A szerző magához veszi a mikrofont

főoldal

rólam

megjelenések

aktuális

olvastam

Életem első könyvbemutatója 2019. december 11-én volt. Egy ViTA-esten beszélgettünk a GABO Kiadónál megjelent „Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2019” című antológiáról (a ViTA a Világok Találkozásának a rövidítése, a Próza Nostra rendezvénysorozata, itt lehet többet megtudni róla: http://www.prozanostra.com/cimkek/vita).

A novellám egy pályázaton keresztül került be a kötetbe. Hosszú ideje ez volt az első olyan alkalom, amikor pályáztam valahová egy írásommal, és az, hogy egyből be is jutottam, elég király érzés volt. Ekkor dolgoztam először együtt egy szerkesztővel (azóta is megnyugtató gondolat, valahányszor be akarok küldeni valamit valahová, hogy ha tetszik nekik, jó eséllyel úgyis átszerkesztjük).

Amikor pár hónappal később megtudtam, hogy lesz egy bemutató beszélgetés a kötetről, éppen Bécsben tanultam. Emlékszem, hogyan mászkáltam fel-alá a koliszobában, hogyan nézegettem az esemény leírását (https://www.facebook.com/events/834625746964496), hogyan dicsekedtem el vele a szobatársamnak, és hogyan hívtam meg rá az otthoni barátaimat.

Annyira sokan voltunk mi, szerzők, hogy két kerekasztal is sikeredett belőlünk. A fenti képen épp nálam a mikrofon, az asztaltársaságom pedig: Sereg Gitta, Szarvas Szilvia, Vincze Dorottya, Tallódi Julianna és Takács Gábor.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük